Tko smo mi

Vrhunski baranjski proizvod. Destilerija udruge UPRIV u Kneževim Vinogradima jedina je u Hrvatskoj koja proizvodi vrhunske voćne rakije na tradicionalni način. Spojivši tradiciju sa tehnologijom udruga UPRIV započela je proizvodnju vrhunskih voćnih rakija. Branjem samo zdravih i zrelih plodova limitirane su količine proizvedenog destilata radi postizanja što bolje kvalitete. Otkoštavanjem kajsije i šljive te kidanjem peteljki sa jabuke i kruške voće se priprema za mljevenje te se ukomljava u tamnim prostorijama sa kontroliranom temperaturom. Desitlacija se po završenom procesu vrenja obavlja u bakrenim kotlovima po tradicionalnoj recepturi, pri čemu dobivamo destilat vrhunske kvalitete. Destilat, čija se ispravnost i kvaliteta kontrolira kemijskim analizama, mora dvije godine uz stalni nadzor “mirovati” u tamnim i hladnim prostorima, da bi se stabilizirao i postao vrhunska voćna rakija. Kvalitetno voće starih baranjskih sorti te tradicionalni način proizvodnje omogućava da se rakije ne skrivaju iza visokih postotaka alkohola ili boja i mirisa bureta, već su kristalno bistre u punoj raskoši mirisa voća, promovirajući time kulturu pijenja vrhunskih domaćih voćnih rakija.

Više o nama

Zašto nas ljudi vole posjetiti

Ugodni događaji postaju uspomene.Posjet našoj kušaoni u Kneževim Vinogradima i uživanje u vrhunskoj rakiji postaje lijepa uspomena.

Tradicija je temelj budućnosti. Blage padine Banske kose stoljećima su darivale težake bogatim urodom mirisnog voća i slatkoga grožđa. Udruga UPRIV proizvodi vrhunske voćne rakije i likere čuvajući tako za budućnost okuse i mirise Baranje naših starih.

Stari recepti još uvijek žive.Zdravo voće i vrhunska rakija osnova su za proizvodnju voćnih likera. Slatki mirisno opojni napitak po recepturi Jelke mautner već 70 godina veseli dame ali i gospodu.

Ne traži prošlost, uživaj sada !

Zaustavite se.Stanite! Uzmite čašicu. Sve bogatstvo voća pretočeno je u bistru mirisnu tekučinu koja
krijepi i smiruje.